Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
581
9X7-16<labda+10<6X6+15
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A bal oldalon: 9·7-16 = 63-16 = 47
A jobb oldalon: 6·6+15 = 36+15 = 51
Vagyis:
47 < labda+10 < 51
Vagyis labda+10 csak 47-nél nagyobb de 51-nél kisebb lehet: 48, 49, 50
Ezért labda ilyen lehet: 38, 39, 40
1