Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az ott szorzás, akkkor

`1.4*2.3^(4x)=3*4.8^x`

`1.4*(2.3^4)^x=3*4.8^x`

Egy oldalra rendezzük az exponenciális tagokat, a másik oldalra a konstansokat:

`a = b^x`

x = `(lga)/(lgb)`

`3/1.4` = `(2.3^4/3)^x`

x = `(lg(3/1.4))/(lg(2.3^4/4.8))` = `(lg3-lg1.4)/(4*lg2.3-lg4.8)` `approx` 0,432
0