Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Keressük meg a függvény értelmezési tartományát és értékkészletét: Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a függvény képét csatoltam

értelmezési tartomány: x∈]-∞;∞[

értékkészlet:
megnézzük hogy a felső függvény milyen értéket venne fel x=2-nél:

`y=4-1/2*2=3`,de ezt az értéket nem veheti fel hiszen nincs megengedve az egyenlőség ezért az értékkészlet: y∈]3;-∞[


Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
0