Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Exponenciális egyenletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

1076 a,

`2^(-4x)=1/4^(5x-1)`

`2^(-4x)=1/2^(10x-2)` = `2^(2-10x)`

Az alapok egyenlők, a kitevők is.

-4x = 2-10x

6x = 2

x = `1/3`

Ellenőrzés!
1