Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Magyar SOS!

217
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
8 óra:
-korábban van vége
-szülők, menetrendek berendezettsége
9 óra:
-nem kell korán kelni
-dugók csökkenése

Az utóbbi időben egyre gyakoribb kérdés, hogy a hazánkban régóta működő 8 órai, vagy az újonnan kitalált 9 órai iskolakezdés a megfelelőbb. Mind a két oldalnak vannak támogatói és ellenzői is.
A fennálló rendszer előnye, hogy évszázadok óta e szerint működik az ország. A menetrendek, szülők munkaidejei is ehhez van igazítva, az egészet újra kellene tervezni egy ilyen változtatás esetén. Mivel előbb kezdődik, előbb is van vége a tanítási időnek, egy órával később mehetnénk haza. Sokan nem érnének oda külön foglalkozásokra, edzésekre, be kellene fejezniük hobbiaikat, vagy azok időpontját is későbbre kéne módosítani. A változásnak viszont lennének pozitív hatásai is, egy órával többet aludhatnának a diákok ezáltal kipihentebbek is lennének az órákon. Az utakon is jobban szétosztódna a munkába és iskolába indulók létszáma, kevesebb lenne a dugó, jobban haladna a közlekedés.
Véleményem szerint a 8 órai iskolakezdés a jobb, hiszen az ország is erre van berendezkedve. Rengeteg változtatást, energiát és időt venne igénybe, mire minden átállna a 9 órai kezdésre.


Hát nem tudom mennyire jók ezek az érvek, normálisan átgondolva ugyan az lenne, mint most, csak egy órát csúsztatnak rajta. Nehezebb akármit találni a 9 óra mellett, mint gondoltam, pedig interneten is megnéztem, de ott is csak annyi van, hogy jobb lenne ha 9-kor kezdődne, semmi használható indok. Ezek voltak a legelfogadhatóbbak, remélem jó.
0