Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magyar SOS!

262
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
8 óra:
-korábban van vége
-szülők, menetrendek berendezettsége
9 óra:
-nem kell korán kelni
-dugók csökkenése

Az utóbbi időben egyre gyakoribb kérdés, hogy a hazánkban régóta működő 8 órai, vagy az újonnan kitalált 9 órai iskolakezdés a megfelelőbb. Mind a két oldalnak vannak támogatói és ellenzői is.
A fennálló rendszer előnye, hogy évszázadok óta e szerint működik az ország. A menetrendek, szülők munkaidejei is ehhez van igazítva, az egészet újra kellene tervezni egy ilyen változtatás esetén. Mivel előbb kezdődik, előbb is van vége a tanítási időnek, egy órával később mehetnénk haza. Sokan nem érnének oda külön foglalkozásokra, edzésekre, be kellene fejezniük hobbiaikat, vagy azok időpontját is későbbre kéne módosítani. A változásnak viszont lennének pozitív hatásai is, egy órával többet aludhatnának a diákok ezáltal kipihentebbek is lennének az órákon. Az utakon is jobban szétosztódna a munkába és iskolába indulók létszáma, kevesebb lenne a dugó, jobban haladna a közlekedés.
Véleményem szerint a 8 órai iskolakezdés a jobb, hiszen az ország is erre van berendezkedve. Rengeteg változtatást, energiát és időt venne igénybe, mire minden átállna a 9 órai kezdésre.


Hát nem tudom mennyire jók ezek az érvek, normálisan átgondolva ugyan az lenne, mint most, csak egy órát csúsztatnak rajta. Nehezebb akármit találni a 9 óra mellett, mint gondoltam, pedig interneten is megnéztem, de ott is csak annyi van, hogy jobb lenne ha 9-kor kezdődne, semmi használható indok. Ezek voltak a legelfogadhatóbbak, remélem jó.
0