Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`-3/2+1 1/8-5/4-(-9/2)` = `-12/8+9/8-10/8+36/8` = `(-12+9-10+36)/8` = `23/8`

b,

`15/7*42/5+5/9` = `(3*cancel(5))/cancel(7)*(cancel(7)*2*3)/cancel(5)+5/9` = `18+5/9` = `18 5/9`

c,

`6/5*11/18-52/30:13/3` = `cancel(6)/5*11/(cancel(6)*3)-(cancel(13)*4)/(cancel(3)*10)*cancel(3)/cancel(13)` = `11/15-4/10` = `22/30-12/30` = `10/30` = `1/3`

d,

`(9-3 1/6):(-14/3+38/6)` = `(54-19)/6:(-28+38)/6` = `35/cancel(6):10/cancel(6)` = `35/10` = 3,5
0