Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
475
Írjuk fel annak az egyenesnek az egyenletét, mely átmegy a (−4,−1) ponton és merőleges az 1x+1y+2=0 alakban megadott egyenesre.
Előre is köszönöm a választ!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Átrendezzük y = mx+b alakra.

x+y+2 = 0

y = -x-2

Az adott egyenes meredksége tehát -1; akkor a keresett egyenes meredeksége: `-1/(-1)` = 1

Az y = x+b egyenletbe behelyettesíted a megadott pontot.

-1 = -4+b

b = -1-(-4) = 3

A keresett egyenes egyenlete:

y = x+3 (vagy átrendezve x-y+3 = 0).

Ábra
0