Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

A nyers hús 16 dkg, a veszteség 28%, akkor marad 100-28 = 72 %.

16 dkg-nak a 72 %-a az `16*72/100` = 11,52 dkg.

3,

3,2 kg kávé felel meg 100-16 = 84 %-nak.

Mennyi felel meg 100 %-nak?

x = `100/84*3.2` = 3,81 kg pörköletlen kávénak.

3,2 kg = 3200 g kávé. Ebből kitelik `3200/6` = `533.dot(3)` adag kávé.

5,

Összesen szeretnénk `10*14` = 140 dkg húst tálalni.

Ha a veszteség 23 %, akkor megmarad 100-23 = 77 %

77 % megfelel 140 dkg-nak.

100 % megfelel `100/77*140` = `181.dot(8)dot(1)` dkg nyers húsnak.

6,

A tára lesz az üres láda, ami 1,8 kg. Akkor 5 üres láda `1.8*5` = 9 kg.

Az 5 láda gyümölcs nettó tömege:

bruttó - tára = nettó

89 kg - 9 kg = 80 kg a nettó tömeg (az 5 ládányi gyümölcsé).

Ha 5 ládában van 80 kg gyümölcs, akkor

1 ládában van `80/5` = 16 kg gyümölcs.

Használjunk inkább tömeget, a súly az egészen más.
-1