Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Általános háromszög - Heron képlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
973
Sziasztok, a feladat:

a = 25/12
b = 256/75
c = 183/100
T = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! A megoldáshoz kell a háromszög félkerülete: ez pedig s=(2,083+3,413+1,83)/2 = 3,663, ezután pedig T= (négyzetgyök alatt (s×(s-a)×(s-b)×(s-c)) = (négyzetgyök alatt (2,65214)) = 1,628 területegységnyi lesz a keresett háromszög területe körülbelül! :)

Ennyi az egész! Csak fel kell használni a Héron-képletet és behelyettesíteni! :)
0