Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
438
levezetéssel megoldással
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Talán kérem vagy légyszives, megköszönni se fontos.
0


6,

a, `3^2*3` = `3^2*3^1` = `3^(2+1)` = `3^3` = 27

b, `(1/2)^3*(1/2)^2` = `(1/2)^(3+2)` = `(1/2)^5` = `1/2^5` = `1/32`

c, `(5^2)^2` = `5^(2*2)` = `5^4` = 3125

d, `(-2)^4*(-2)^3` = `(-2)^(4+3)` = `(-2)^7` = -128

e, `16^3/4^3` = `(16/4)^3` = `4^3` = 64

f, `5^6*2^6` = `(5*2)^6` = `10^6` = 1000000

7,

Kakukktojások:

a, `(12^2)^3`

b, `(3*3)^6`

c, `(154)^4`
0