Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK RE KÉNE SEGITSÉG NAGYON NAGYON GYORSAN

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Ebbe a két feladatba kéne segitség
a) 1/3 b) 15/8 c) 1/4 d)0, e) -1/4 f) -2/3 g) -29/11 h) -123/13
2:Alakitsuk át közönséges törtekké az alábbi tizedes törteket, és igazoljuk osztásal az átalakitás helyességét!
a) 1,33(4);b) 0,(7); c) -0,(14); d) 2,073(83); e) -0,01(023); f) -2,001(7)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
az 1 feladathoz: Írjuk fel a végtelen tizedes tört alakjában a következő számokat!
0



a, `1/3` = 0,(3)

b, `15/8` = 1,874(9)

c, `1/4` = 0,24(9)

d, 0 = `0`

e, `-1/4` = -0.24(9)

f, `2/3` = 0,(6)

g, `29/11` = 2,(63)

h, `-123/13` = -9,(461538)

2,

a,

1,33(4) = `12.01/9` = `1201/900`

b,

0,(7) = `7/9`

c,

-0,(14) = `-14/99`

d,

2,073(83) = `205.31/99` = `20531/9900`

e,

-0,01(023) = `-10.22/999` = `-10220/99900`

f,

-2,001(7) = `18.016/9` = `18016/9000`
1