Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1255
Egy háromszög két oldalának aránya 3:4, az általa bezárt szög 37,9 fok, a háromszög területe 95 négyzet cm. Számítsuk ki a szóban forgó oldalakat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Az oldalak 3x és 4x

A terület:

T = `(a*b*singamma)/2` = `(3x*4x*sin37.9)/2` = 95

`12x^2` = 309,3

x = `root()(309.3/12)` = 5,08

Az oldalak tehát:

a = 3x = `3*5.08` = 15,24 cm

b = 4x = `4*5.08` = 20,32 cm
0