Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiából a redoxireakcióhoz szeretnék kérni segítséget

Főoldal » Általános iskola » Kémia
426
Kérnék szépen segítséget a kémia házimhoz mivel pótolnom kell és amúgy is rossz vagyok kémiából pótolni meg még nehezebb,nincsen ki segítsen így itt kérek.A redoxireakcióból lenne egy táblázat,nagyon szépen köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8. osztály, redoxireakció
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Magnézium égése

Egyenlet: 2 Mg + `O_2` = 2 MgO

Oxidálószer: oxigén

Redukálószer: magnézium

oxidálódik: magnézium

redukálódik: oxigén

termék neve: magnézium-oxid

részecskék: `Mg^(2+)`, `O^(2-)`

tapasztalat: gyors reakció, fényjelenség


Nátrium és klór

Egyenlet: 2 Na + `Cl_2` = 2 NaCl

oxidálószer: klór

redukálószer: nátrium

oxidálódik: nátrium

redukálódik: klór

termék neve: nátrium-klorid

részecskék képlete: `Na^+`, `Cl^-`

tapasztalat: gyors reakció, fényjelenség


Hidrogén égése

egyenlet: 2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

oxidálószer: oxigén

redukálószer: hidrogén

oxidálódik: hidrogén

redukálódik: oxigén

termék neve: víz

alkotó részecskék képlete: H, O

tapasztalat: gyors folyamat, pukkanás (durranógáz)


Hidrogén és klór

egyenlet: `H_2` + `Cl_2` = 2 HCl

oxidálószer: klór

redukálószer: hidrogén

oxidálódik: hidrogén

redukálódik: klór

termék neve: hidrogén-klorid

alkotó részecskék képlete: H, Cl

tapasztalat: gyors folyamat, hang- és fényjelenség
0