Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni az matek házi ban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
459
Nem értem valaki el magyarázná plz a 56 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Plz válasz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
56, Legkisebb közös többszörös: az a legkisebb szám, amelyik mindegyik számnak többszöröse. Felbontod prímtényezők szorzatára és a legnagyobb kitevővel szereplőket összeszorzod.

a,

32 = `2*2*2*2*2` = `2^5`

48 = `2*2*2*2*3` = `2^4*3`

[32;48] = `2^5*3` = 96

b,

42 = `2*3*7`

60 = `2*2*3*5` = `2^2*3*5`

[42;60] = `2^2*3*5*7` = 420

c,

50 = `2*5*5` = `2*5^2`

75 = `3*5*5` = `3*5^2`

[50;75] = `2*3*5^2` = 150

d,

30 = `2*3*5`

45 = `3*3*5` = `3^2*5`

[30;45] = `2*3^2*5` = 90
Módosítva: 4 éve
0