Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házifeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
4:(-6)=
törtformában kell felírni és hogy számolom ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

4:(-6) = `4/(-6)` = `-(4)/6` = `(-2*cancel(2))/(cancel(2)*3)` = `-2/3`

Hogy számolod ki?

Kettőben a három megvan nullaszor, leírod a nullát, utána a tizedesvesszőt.

Húszban a három megvan hatszor, leírod a hatost, maradt a kettő, azt pedig alulra. És így tovább, mindig hatos lesz, az eredmény 0,666666....; ezt így jelöljük: `0,dot(6)` (A hatoson van egy pont). A negatív előjelről ne feledkezz meg.

2:3 = 0,666
20
_20
__20
1