Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Műveletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
15,2+(-5,8)=
(-5,8)+15,2=
eredmény illetve levezetése ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
15,2 +(-5,8) = 15,2-5,8 = 9,4

(-5,8) + 15,2 = 15,2 - 5,8 = 9,4

Levezetés: leírod egymás alá, ahogy tanultad és kivonod egymásból a két számot. A végéről kezded.

12-8 = 4; elé írsz egy tizedesvesszőt, (15-1)-5 = 9

1-1 = 0

0