Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet, szöveges

Főoldal » Középiskola » Matematika
1175
Határozd meg annak a téglalap alakú kertnek a területét, amelynek átlója 20 m, kerülete pedig 56 m!
Akkor itt az 56= 2(a+b) -> b= 28-a
A masik egyenletre nem jovok ra sajnos, koszonom a segitseget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pitagorasszal talan?!
0

Igen; ha az egyik oldal a, hosszú, akkor a másik 28-a. Ha erre felírjuk Pitagorasz tételét:

a² + (28-a)² = 20², akkor egy egyismeretlenes másodfokú egyenletet kapunk. Remélem, hogy innen be tudod fejezni, azt pedig még jobban, hogy nem tagonként fogod a négyzetre emelést elvégezni.
0