Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában kérek szépen segítséget

Főoldal » Középiskola » Fizika
980
Mekkora és milyen irányu a rugalmas erő, ha egy D=4N/cm rugoállandoju rugo hosszát 8cm-rel megváltoztatjuk? Írjuk fel a rugalmas erőt és a feszítőerőt, ha ezt a rugot 3cm-rel nyújtottuk meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

F = `D*x` = `4N/(cm)*8cm` = 32 N

Iránya ellentétes a megnyúlás irányával.

`F_2` = `D*x_2` = `4N/(cm)*3cm` = 12 N

Itt is a rugalmas erő és a feszítőerő is 12 N, de irányuk ellentétes.
0