Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
5030
Halmazok
Az A,B és C halmazokról tudjuk, hogy A\B={4,6,8} B\C={2,5,9,10} C\A={3,7,10} A,B,C metszete {1}
A és B uniója={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11}
A és C uniója={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}
Határozzuk meg az A,B es C halmazokaz, ha tudjok hogy C=|5|
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
B\C={2,5,9,10} C\A={3,7,10}

Ez ellentmondásos, mert az első állításban az van, hogy B-nek elemei, de C-nek nem, ugyanakkor a második állításban C-nek elemei és mindkettőben benne a van a 10-es szám. El kell dönteni, hogy eleme vagy nem a C-nek a 10.
0