Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
464
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képeket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.

A nyomás jele: p, mértékegysége pascal (Pa), kiszámítása: `p=F/A`

2,

p = `F/A` = `12500/4` = 3125 Pa

3,

720 N

125 000 Pa

1200 N

9 `m^2`


4,

Karikázd: B, D; áthúz: A, C


Tábla

2,

`v_1 lt v_2`

`v_1 lt v_2`

`t_1 gt t_2`

3,

3 `m/s` = 10,8 `(km)/h`

0,1 m = 0,0001 km

1080 `(km)/h` = 300 `m/s`

b,

7,8 `g/(cm^3)` = 7800 `(kg)/m^3`

0,2 `dm^3` = 200 `cm^3`

10 dkg = 0,1 kg

0