Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
792
Határozza me a valós számok halmazán értelmezett f(x) =x²+x-20 függvény zérushelyeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Zérushely: f(x) = 0

`x^2+x-20=0`

Megoldóképlet vagy szorzattá alakítás.

(x-4)(x+5) = 0

Szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`x_1` = 4

`x_2` = -5
0