Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
866
Egy derékszögű háromszög befogoinak a hossza 8cm és 10cm. Mekkora a háromszög köré írható kör sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A derékszögű háromszögben az átfogó a köré írható kör átmérője.

c = `root()(8^2+10^2)` = `root()(181)` = 13,45 cm

r = `c/2` = 6,725 cm
0