Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
(x-8) (4x+7)= (2×-5) (2x-9) -4 (13+x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x-8)*(4x+7)= (2x-5)*(2x-9)-4*(13+x)`

`cancel(4x^2)-32x+7x-56=cancel(4x^2)-10x-18x+45-52-4x`

-25x-56 = -32x-7

7x = 49

x = 7

Ellenőrzés!
0