Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. Osztály. Kérlek segítsetek.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
Csatolom a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

`6a^2` = 96

a = `root()(96/6)` = `root()(16)` = 4 cm

V = `a^3` = `4^3` = 64 `cm^3`


b,

(1):

a,

x = `V_2/V_1` = `2^3/1^3` = `8/1` = 8 darabra van szükség

b,

y = `(x*A_1)/A_2` = `(8*6*1^2)/(6*2^2)` = 2-szerese.


(2)

a,

x = `V_2/V_1` = `5^3/1^3` = `125/1` = 125 darabra van szükség

b,

y = `(x*A_1)/A_2` = `(125*6*1^2)/(6*5^2)` = 5-szöröse.

(3)

a,

x = `V_2/V_1` = `10^3/1^3` = `100/1` = 100 darabra van szükség

b,

y = `(x*A_1)/A_2` = `(1000*6*1^2)/(6*10^2)` = 10-szerese.
0