Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos. Matek egyszerű

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Mekkorák annak a négyszögnek az oldalai amelyben három három oldal összege 22 24 27 és 20 egység
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


I. a+b+c = 22

II. a+b+d = 24

III. a+c+d = 27

IV. b+c+d = 20

Mindet összeadva: V. : 3(a+b+c+d) = 22+24+27+20 = 93

V.: a+b+c+d = 31

V. - I.: d = 31-22 = 9

V. - II. : c = 31-24 = 7

V. - III. : b = 31-27 = 4

V. - IV. : a = 31-20 = 11

A négyszög oldalai: 9, 7, 4, 11 egység.
0