Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam ezekbe a feladatokba. Köszönöm, ha segítetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
c, ( 18 -5 50 +3 98 )2 2 =
d, ( 3 + 7 ).( 3 - 7 =
e, (5-3 2 ).(5+3 2 =
g, (4 3 + 54 ).(3 6 -4 3 )=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c,

`root()(18)-5*root()(50)+3*root()(98))*2*root()(2)` = `(3*root()(2)-5*5*root()(2)+3*7*root()(2))*2*root()(2)` = `-root()(2)*2*root()(2)` = `-2*2` = -4

(ha az a kettes véletlenül van ott, akkor oszd el vele).

d,

`(root()(3)+root()(7))*(root()(3)-root()(7))` = `root()(3)^2-root()(7)^2` = 3-7 = -4

e,

`(5-3*root()(2))*(5+3*root()(2))` = `(root()(25)-root()(18))*(root()(25)+root()(18))` = `root()(25)^2-root()(18)^2` = 25-18 = 7

g,

`(4*root()(3)+root()(54))*(3*root()(6)-4*root()(3))` = `(root()(48)+root()(54))*(root()(54)-root()(48))` = `root()(54)^2-root()(48)^2` = 54-48 = 6
0