Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, még ma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
A 26-os feladat kéne de részletesen írjátok le a megoldást ne csak azt írjátok le kérlek hogy mi lesz a kitevő hanem azt is hogy az hogyan jött ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a; Ha azonos az alap (itt 10) és szorzásról van szó, akkor a kitevőket összeadjuk! Emiatt: a+5=8, ahonnan a=3 a jó;
b; Ha azonos megint a két alap, de osztásról van szó, akkor a számláló kitevőjét kivonjuk a nevezőéből! Emiatt felírhatjuk, hogy: 7-b=2, azaz innen b=5-tel a jó érték;
c; Hatvány hatványozásánál összeszorozzuk a kitevőket és így kapjuk meg az új kitevőt! Emiatt a következőt tudjuk felírni: 3×c=12, vagyis c=12/3=4-gyel lesz egyenlő a jó érték! :)

Remélem érthetően leírtam! :)
További szép napot!
Üdvözlettel: Ármós Csaba Db.-ből (45 éves matematika és kémia korrepetáló)
1