Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat 2 tag szorzata

Főoldal » Középiskola » Matematika
958
megvan adva az
a5 * a10 = -25
a2 + a8 = 10
és megkéne tudni az a1-et illetve a d-t

Az összeadás szerintem jó
a1+d1+a1+7d = 10
a2+8d =10
A szorzást így irtam fel
(a1 + 4d) * (a1 + 9d) = -25
ezt viszont nemtudom hogy lehetne felírni
a1² + 36d = -25 jött ki de kétlem, hogy ez jó.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szorzás, zárójelfelbontás, számtanisorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
1