Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat, ezt hogy vonom össze?

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
Van 2 tag összege és 2 tag különbsége az összeg az így jött ki ami szerintem jó is
a1+a4 =38
a1+a1+3d = 38
2a1+3d = 38

A különbséget viszont nemtudom hogy kéne
a7-a3 = 16
a1+6d-a1+2d = 16
megvannak a megoldások csak ugye levezetés nélkül ami kéne hogy megértsem, de ahogy én látom hogy ezt fellehetne bontani az 8d = 16 lenne ami 2 a megoldás viszont 4-et ír de már jött ki mikor egyenletrendszerbe helyettesítettem -0.5 is meg 0.33 valamennyi is,,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletrendszer, Összevonás, számtanisorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A különbségnél:

`a_7-a_3` = `a_1+6d-(a_1+2d)` = `a_1+6d-a_1-2d` = 4d =16

d = 4

I.

`2a_1+3*4=38`

`a_1` = 13

1