Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
520
Sziasztok ! Szeretném tudni hogyan lehet elvégezni ezt a feladatot .. nem csak a megoldást .köszönöm szépen. Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

`CH_4` + 2 `O_2` `rightarrow` `CO_2` + 2 `H_2O`

`M_(CH_4)` = 16 `g/(mol)`

`M_(H_2O)` = 18 `g/(mol)`

1 mol metán elégetésekor keletkezik 2 mol víz

16 g metán elégetésekor keletkezik `2*18` = 36 g víz

80 g metán elégetésekor keletkezik `80/16*36` = 180 g víz.
0