Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
620
A víz sűrűsége 1 g/cm, az étolajé 0,8 g/cm². Az egyik edénybe 300 N súlyú vizet, a másikba 300 N súlyú étolajat öntünk. A folyadék szintje a két edényben egyforma magasságban van.
a.) Hasonlítsd össze a víz és az étolaj nyomását!
b.) Hasonlítsd össze a két folyadék űrtartalmát!
c.) Lehet-e a két edény egyenlő alapterületű? Válaszodat indokold!
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a,

p = `rho*g*h`

Ha azonos magasságban vannak, akkor a sűrűségük dönti el, amelyiknek nagyobb a sűrűsége (víz), annak a nagyobb a nyomása.

b,

A két súly (ezáltal a tömeg is) megegyezik, a sűrűségük különböző.

V = `m/rho`.

Amelyiknek nagyobb a sűrűsége (víz), annak kisebb a térfogata (űrtartalma).

c,

V = `A*h`

A térfogat különbözik, a magasság egyezik, akkor az alapterületnek is különböznie kell.

1