Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
2017 október érettségi feladatok első résznél a ,5 ,10, 11
Most kezdtünk ismételgetni , de ezek még nem mennek.
Előre köszönöm a választ !!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
5. feladat:
A feladat megoldásához szükségünk van a hárommal való oszthatóság "feltételére",ami annyi,hogy egy szám akkor osztható hárommal,ha a számjegyeinek összege osztható 3-mal.
64c39c Ebben a számban a meglévő számjegyek összege 22. Viszont nekünk 24-re,27-re 30-ra 33-ra,36-ra,39-re vagy 42-re van szükségünk.
24-et akkor kapunk ha 2-őt hozzáadunk,tehát a c értéke 1-1 ---> c=1 I megoldás
27-et nem tudunk kihozni sehogy sem.
30-at viszont már igen,ha a c értéke 4-4. c=4 II megoldás
33,39,42 szintén nem jó megoldások,viszont a 36 az megfelelő,akkor ha c=7 III megoldás


10.feladat
A szórásnégyzet az adatok átlagától való eltérésük négyzetének átlaga. A szórás pedig ennek a négyzetgyöke.
Tehát előszöt ki kell számítanod az adatok átlagát (0,1,2,3,4,5) ami 2 lesz.
Ezután az ettől való eltéréseket kell négyzetre emelned,átlagolnod,majd gyököt vonnod.
( (0-2)^2+(1-2)^2+0^2+(3-2)^2+(4-2)^2 ) /5 aztán pedig ebből a törtből kell gyököt vonni,ami ha minden igaz √2. (Érdemes utánaolvasni,megnézni 1-2 videót és könnyen megérthető)









Módosítva: 4 éve
0

Ehhez a feladathoz szükséges egy egységkör.
Feltöltök néhány képet hogy könnyebb legyen megérteni mi az a koszinusz. Az egységkörön nagyjából látszik hogy a koszinusz 1/2 értéknél milyen szögek jönnek ki. Viszont ezeket pontosan meg kell határozni függvénytáblázattal vagy számológéppel.
cosx=0,5 ebből adódik,hogy x1=60° x2=300°, viszont ezeket radiánban kell megadnunk.

x1 radiánban: (60*π)/180 azaz 1/3π
x2 radiánban: (300*π)/180 azaz 5/6π
Módosítva: 4 éve
0