Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kiértékelés

Főoldal » Általános iskola » Kémia
768
Valaki meg tudja nézni, hogy jók-e?
Köszönöm a segítséget előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

A változat

2, elektronszerkezetet nem tudom, hogy tanultátok, de a 0 semmiképp se kell bele: `1s^2 2s^2 2p^6 3s^2 3p^1` vagy 2, 8, 3.

4, oxóniumion jele: `H_3O^+`, protonszáma: 11, elektronszáma: 10

hidroxidion jele: `OH^-`, protonszáma 9, elektronszáma: 10


5,

A tömegnél csak azt írd, hogy hány gramm, a darabszámot nem kell.

6,

univerzál indikátor kék: lúgos

A desztillált víz semleges

7, mit tapasztalunk...: elszíntelenedik

a folyamat neve: közömbösítés, semlegesítés, sav-bázis reakció, ahogy tanultátok, azt írd.


10,

2 `H_2` + `O_2` = 2 `H_2O`

64 g oxigén az `64/32` = 2 mol

2 mol oxigénből keletkezik 4 mol víz, ami `4*18` = 72 g víz keletkezik.


B

2,

külső elektron: 6

elektronhájak száma: 3

1 mol kénatom tömege 32 g


5, a tömegnél itt is elég hogy hány gramm.

A másik oldal ugyanaz.
0