Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számitás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
807
Hány gramm szén dioxid keletkezik 72 g szén elégetésekor ?

Hány darab kén dioxid molekula keletkezik 128 g kén elegetésekor ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1


`C+O_2 rightarrow CO_2`

`A_C` = 12 `g/(mol)`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

12 g szén elégetésekor keletkezik 44 g szén-dioxid

72 g szén elégetésekot keletkezik `72/12*44` = 264 g szén-dioxid


`S+O_2 rightarrow SO_2`

`A_S` = 32 `g/(mol)`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

32 g kén elégetésekor keletkezik 64 g kén-dioxid

128 g kén elégetésekor keletkezik `128/32*64` = 256 g kén-dioxid.
0