Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria feladat 1.

Főoldal » Középiskola » Matematika
875
Hány tégla szükséges egy 4m hosszú, 2,4m magas, 39cm vastag fal megépitéséhez a 25 cm x 12 cm x 6,5 cm-es kisméretű téglákból, ha optimális térkitöltést feltételezünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, Térgeometria, térfogat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x = `(a*b*c)/(a_1*b_1*c_1)` = `(400*240*39)/(25*12*6.5)` = 1920 darab

A 39 cm-es rész kirakható a `6*3.5` cm-esekből

A 2,4 m kirakható `20*12` cm-esekből

A 4 m kirakható `16*25` cm-esekből.

`6*20*16` = 1920 db téglára van szükség.
0