Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
389
2. Példából az A kell!! Előre is köszönöm ha valaki segít és válaszol!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

Ott van alatta levezetve.

Először az osztást végezd el:

`3/2:3/5` = `3/2*5/3` = `(cancel(3)*5)/(2*cancel(3))` = `5/2`

Utána a zárójeles részt:

`5/6-5/2` = `5/6-15/6` = `(5-15)/6` = `(-10)/6` = `(-5)/3`

Végül a kivonást:

`-2/3-(-5)/3` = `-2/3+5/3` = `(-2+5)/3` = `3/3` = 1.
0