Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szám normálala

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`7*(0.1)^4` = `7*(1/10)^4` = `7/10000` = 0,0007

`4.7*(0.1)^3` = `4.7/10^3` = `4.7/1000` = 0,0047

`5.08*(0.1)^5` = `5.8/10^5` = `5.8/100000` = 0,000058

`5.3*(0.1)^7` = `5.3/10^7` = `5.3/10000000` = 0,00000053

`3.7*(0.1)^1` = `3.7/10^1` = `3.7/10` = 0,37

b,

7:0,1 = `7*10` = 70

15:0,000001 = `15*1000000` = 15 000 000

`0,03:(0.01)^2` = `0.03*10^2` = `0.03*100` = 3

`0.0005:(0.1)^4` = `0.0005*10^4` = `5*10^(-4)*10^4` = `5*10^0` = 5

B7

a,

0,2 = `2*(0.1)^1`

0,35 = `3.5*(0.1)^1`

0,251 = `2.51*(0.1)^1`

0,3437 = `3.437*(0.1)^1`

0,4568 = `4.568*(0.1)^1`

0,2055 = `2.055*(0.1)^1`

b,


0,02 = `2*(0.1)^2`

0,035 = `3.5*(0.1)^2`

0,0251 = `2.51*(0.1)^2`

0,03437 = `3.437*(0.1)^2`

0,04568 = `4.568*(0.1)^2`

0,02055 = `2.055*(0.1)^2`

c,


0,02 = `2*(0.1)^3`

0,0035 = `3.5*(0.1)^3`

0,00251 = `2.51*(0.1)^3`

0,003437 = `3.437*(0.1)^3`

0,004568 = `4.568*(0.1)^3`

0,002055 = `2.055*(0.1)^3`
0