Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányféleképpen ülhet le a színházban 5 pár,ha a párok tagjai egymás mellett ülnek úgy, hogy a fiúk és lányok felváltva ülnek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
491
Elég sok kombinatorikai házit kaptunk és a többit meg tudtam csinálni de ennek az egynek még nekiállni sem tudok normálisan. Köszönöm ha valaki segít a megoldásban, de szeretném megérteni úgyhogy ha valaki megoldja akkor kérlek egy kis magyarázatot is írjatok. Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A párok tagjai egy elemnek tekinthetők bizonyos szempontból. Az első helyre 5 pár, másodikra 4 pár ülhet, stb. Ez eddig `5*4*3*2*1` = 5! = 120 lehetőség.

Viszont kezdődhet férfival vagy nővel, ez megduplázza a lehetőségeket. Így összesen `120*2` = 240 lehetőség lesz.
1