Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matematika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
543
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni a d feladatban?
c,Egy festőhenger átmérője 5,8 cm . A henger 14-szer fordul meg a tengelye körül,míg egyszer végighúzzuk a falon.Milyen magasságig festjük le így a falaT?
d,Egy szivaccsal borított festőhenger átmérője kétszerese a c,feladatban leírt henger átmérőjének.Hányszor fordul meg a tengelye körül ez a henger,ha ugyanolyan magasan festjük le vele a falat,mint az előző feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c,

d = 5,8 cm

l = 14K = `14*(d*pi)` = `14*5.8*3.14` 255,1 cm

d,

`d_2` = `2*5.8` = 11,6 cm

x = `l/(d_2*pi)` = `255.1/(11.6*3.14)` = 7-szer fordul meg.
0