Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
1060
1061
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1060.
L: osztálylétszám=26
N: norvégul tanulók száma=15
D: dánul tanulók száma=20


Ha összeadjuk N+D=35, látható, hogy 9-cel több adódik, mint az osztálylétszám. Ez azt jelnti, hogy 9-en tanulnak mind2 nyelvet. Őket vegyük ki N és D létszámából, így az osztály 3 felé tagozódik:


(N-ND)+(D-ND)+ND=L, ahol ND a mind2 nyelven tanuló diákok száma, vagyis 9.

Ebből már adódik az azonosság, hogy:

(15-9)+(20-9)+9=26 -> belátható, hogy csak dánul D-ND számú diák, azaz 11-en tanulnak.
1061. Ketten, mivel egy ember szereti mindkettőt -> 4-1 és 5-1 így a maradék az 10-4-1-3=2
Módosítva: 4 éve
0