Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek felírása ránézésre

Főoldal » Középiskola » Matematika
705
Adott ez a kettő feladat.

Megoldottam őket, de meg tudnátok mondani, hogy jó-e a megoldásom? :)

A felírásos feladatnál szerintem ezt kell: (x+ 1/4 )*(x- 3/8 ) = x^2 -  3/8 x +  1/4 x - 3/32 = x^2 - 1/8x - 3/32
És ez a megoldás (szerintem).

A másodiknál a megoldóképletet addig vittem, ameddig a gyökjel alatti kifejezésig nem jutottam. Onnan lehet látni, hogy 2 gyöke lesz az egyenletnek, továbbá az egyik -, a másik pedig + előjelű lesz.

Így mind a kettő feladat jól lenne megoldva szerintetek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem gyökjel, hanem TÖRT-öt akartam beszúrni az első feladatnál!!!

NEM GYÖKÖS a feladat! Bocsi!
0

Az első jó, bár a feladat azt kéri, hogy EGYENLETET írj fel, úgyhogy egyenletet kell felírni, például az

x² - x/8 - 3/32 = 0 egyenlet eleget tesz a feltételnek. Hogy "szebb" legyen, érdemes beszorozni 32-vel, ekkor a 32x²-4x-3=0 egyenletet kapjuk, ami egy szintén jó egyenlet a feladat szempontjából.

A másodiknál indokolni kellene, hogy mi alapján látható, hogy két különböző gyök van, és hogy mik az előjelek, de egyébként ez a válasz a kérdésre.
Módosítva: 9 éve
0