Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10-11.-es matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
egy 8 cm²-es diaképet a falon 0,32 m²-es képnek látunk. Mekkorának látszik az a betű, amelyik a dián 3 mm magas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Diakép
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8 `cm^2` = 0,0008 `m^2`

A nagyítás mértéke `0.32/0.0008` = 400-szoros; ez a területek aránya.

A lineáris méretek aránya tehát `root()(400)` = 20-szoros.

Ami a dián 3 mm, az a falon `20*3` = 60 mm = 6 cm.
0