Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika egyenesek metszéspontja

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
Sziasztok!
Esetleg valaki tudna segíteni?
Teljesen elakadtam…
A csatolt képen az A lenne a feladat, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá.
Előre is köszönöm annak, aki segít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

I. 2x+7y = 31 /`*5`

II. -5x+6y = -7 /`*2`

I. 10x+35y = 155

II. -10x+12y = -14

I. + II.: 47y = 141 `rightarrow` y = 3

I. `2x+7*3=31` `rightarrow` x = 5

A (5;3)

B pont:

I. 2x+7y = 31

II. 7x+y = -9 /`*7`

II. 49x+7y = -63

II. - I. : 47x = -94 `rightarrow` x = -2

I. `-2*2+7y=31` `rightarrow` y = 5

B (-2;5)

C pont:

I. -5x+6y = -7

II. 7x+y = -9 /`*6`

II. 42x+6y = -54

II. - I. : 47x = -47 `rightarrow` x = -1

II. `-1*7+y = -9` `rightarrow` y = -2

C (-1;-2)

Ábra
1