Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria, henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
842
Mekkora a kapilláris cső belső átmérője, ha 100 mg higany 6 mm magasságig töltötte meg a csövet? A higany sűrűsége 13,6 g/cm^3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
100 mg higany térfogata:

V = `m/rho` = `(0.1g)/(13.6g/(cm)^3)` = `7.353*10^(-3)` `cm^3` = 7,353 `mm^3`

l = 6 mm.

`V = A*l` = `(d^2*pi)/4*l`

d = `root()((4*V)/(l*pi))` = `root()((4*7.353)/(6*3.14))` = 1,25 mm a kapilláris belső átmérője.
0