Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
362
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet. 5 meg a 6 kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

5,

a, igaz

b, igaz

c, hamis, pl `1*(-1)` = -1

d, igaz

e, hamis, 2 az 2 egységre van, `1/2` pedig `1/2` egységre; `1/2` `ne` 2.

f, igaz


6,

a,

9-(13-17)+5 = 9-(-4)+5 = 9+4+5 = 18

b,

-4+(-11)+5-(-16+10) = -4-11+5-(-6) = -4-11+5+6 = -4

c,

`-6:2-3*9` = `-3 - 27` = -30

d,

`7+(-2)*8-3` = 7-16-3 = -12

e,

`4-[(-14):7]*3` = `4-[-2]*3` = `4-(-6)` = 10
0