Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

a,

= `2^3/5^3`

b,

`(5/2)^5` = `5/2*5/2*5/2*5/2*5/2` = `(5*5*5*5*5)/(2*2*2*2*2)` = `5^5/2^5`

c,

`(-3/4)^6` = `(-3/4)*(-3/4)*(-3/4)*(-3/4)*(-3/4)*(-3/4)` = `((-3)*(-3)*(-3)*(-3)*(-3)*(-3))/(4*4*4*4*4*4)` =

= `(-3)^6/4^6`

d,

`(r/s)^3` = `r/s*r/s*r/s` = `(r*r*r)/(s*s*s)` = `r^3/s^3`
1