Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
606
A ∪ B =
A ∩ B =
A / B =
A \ B =
__
A =
__
B =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Bár a tankönyvedben benne vannak a pontos fogalmak:

`A cup B`: A halmaznak vagy B halmaznak az eleme.

`A cap B`: A halmaznak és B halmaznak is eleme.

A\B: A halmaznak eleme, de B halmaznak nem.

B\A: B halmaznak eleme, de A halmaznak nem.

`bar(A)`: (Az A halmaz komplementere) Az alaphalmaznak eleme, de az A halmaznak nem eleme.

`bar(B)`: Az alaphalmaznak eleme, de a B halmaznak nem eleme.
1

Hali!
A ∪ B = Unió: azok a számok tartoznak ide, amelyek elemei az A halmaznak vagy a B halmaznak.
A ∩ B = Metszet: azok a számok tartoznak ide, amelyek elemei az A halmaznak és a B halmaznak is.
A / B = A különbség B: azok a számok tartoznak ide, amelyek elemei az A halmaznak, de nem elemei a B halmaznak.
A \ B = B különbség A: azok a számok tartoznak ide, amelyek elemei a B halmaznak, de nem elemei az A halmaznak.
__
A = A komplementer: az alaphalmaz azon elemei tartoznak ide, amelyek nem elemei az A halmaznak.
__
B = B komplementer: az alaphalmaz azon elemei tartoznak ide, amelyek nem elemei az B halmaznak.

Üreshalmaz: az a halmaz, amelynek nincs eleme.
Részhalmaz: a B halmaz részhalmaza az A halmaznak, ha a B minden eleme beletartozik az A halmazba
Remélem, tudtam segíteni! Szép napot!
1