Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
a feladatok bevannak karikazva
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a,

900 m + 2,3 km = `color(red)(32000)` dm

b,

`color(red)(120)` dl - 36 dl = 8,4 l

c,

230 g + 17 dkg = `color(red)("0,4")` kg

d,

2 `m^2` + 2 `dm^2` + 2 `cm^2` = `color(red)("2 020 200")` `mm^2`

e,

13 `dm^3` - 4200 `cm^3` = `color(red)("0,0088")` `m^3`

f,

336 óra + `color(red)("4")` nap = 18 nap


6,

a, 9-(13-17)+5 = 9-(-4)+5 = 9+4+5 = 17

b, -4+(-11)+5-(-16+10) = -4-11+5-(-6) = -4-11+5+6 = -4

c, -6:2-3*9 = -3-27 = -30

d, `7+(-2)*8-3` = 7+(-16)-3 = 7-16-3 = -12

e, `4-[(-14):7]*3` = `4-[-2]*3` = 4-(-6) = 4+6 = 10


6,

a, `3^2*3` = `3^(2+1)` = `3*3` = 27

b, `(1/2)^3*(1/2)^2` = `(1/2)^(3+2)` = `(1/2)^5` = `1/32`

c, `(5^2)^2` = `5^4` = 3125

d, `(-2)^4*(-2)^3` = `(-2)^(4+3)` = `(-2)^7` = -128

e, `16^3/4^3` = `(16/4)^3` = `4^3` = 64

f, `5^6*2^6` = `(10)^6` = 1 000 000


7,

a, `2^5*6^5` = `(2*6)^5` = `12^5`; `ul((12^2)^3=12^6)`

b, `ul((3*3)^6)`

c, `ul(154^4)`
0