Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logika

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Csatolom a feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


A: x = -3

B: x = 5

C: `x_1` = -3; `x_2` = 5

D: Nincs megoldás a valós számok halmazán.

`A rightarrow C` igaz

`A rightarrow D` hamis, x = -3-at behelyettesítve nem teljesül.

`B rightarrow C` igaz

`B rightarrow D` hamis, x =5-öt behelyettesítve nem teljesül.

`C rightarrow A` hamis, x = 5 esetén C igaz, A nem.

`C rightarrow D` hamis; sem -3-ra, sem 5-re nem jó.

`D rightarrow B` hamis; mivel D-re nincs megoldás a valós számok halmazán.

`D rightarrow C` hamis; ugyanaz.
1