Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
720
Mi a megoldása a 2-es feladatnak,levezetéssel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2.
r=1m
T=20 sec (adott a keringési idő, szóval ez meg is válaszolva)

Fordulatszám:
n=1/T=1/20

kerületi sebesség (vt) = 2 * π * r / T
vt = 2π*1 / 20 = π/10 m/s

centripetális gyorsulás:
acp = v² / r = (π/10)² / 1 = π² / 100 m/s² a gyorsulás
0